Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Δόξα Αγίου Ανδριανού - Ατρέας - Σχολιασμός παιχνιδιού

Μια ακόμα νίκη για το Ατρέα.

Το Σάββατο 21/11/2009 ο Ατρέας νίκησε την ομάδα της Δόξας Αγίου Ανδριανού εκτός έδρας στο γήπεδο της Νέας Κίου με 52-58.



Η ομάδα του Ατρέα ξεκίνησε πολύ δυνατά το παιχνίδι με πιεστικό Μ2Μ σε όλο το γήπεδο με σκοπό να κουράσει τους παίκτες της Δόξας, να ανεβάσει ψηλά το σκόρ, και να επιβάλλει το παιχνίδι της.

Η μικρή διαφορά δεν ανταποκρίνεται στην διαφορά που είχαν οι δύο ομάδες μέσα στο γήπεδο αλλά στην μεγάλη αστοχία που είχαν βασικοί παίκτες, με αποτέλεσμα ενώ στην άμυνα να κλέβουμε μπάλες, και να έχουμε τον έλεγχο του παιχνιδιού, στην επίθεση να μην  μπορούμε να είμαστε αποτελεσματικοί αφού χάσαμε πολλά εύκολα καλάθια.

Η κλειστή ζώνη 2-3  της Δόξας  που περιόρισε το παιχνίδι μέσα στην ρακέτα  και σε συνδυασμό με κάποια άστοχα σουτ από την περιφέρεια έκανε το σκορ να παραμείνει σε χαμηλό επίπεδο.

Είναι γεγονός όμως ότι η ομάδα του Ατρέα έλεγχε το παιχνίδι και φάνηκε από την αρχή  ότι ήταν αυτή που θα έπαιρνε το ροζ φύλλο αγώνα.

Σε αντίθεση με το παιχνίδι του πρώτου γύρου στο οποίο ο Ατρέας είχε χάσει, τώρα η ομάδα έδειχνε να είναι πιο ώριμη και οι παίκτες πιο αποφασισμένοι και σίγουροι για τον εαυτό τους.

Η άμυνα της Δόξας είχε προσαρμοστεί πάνω στον Σέργιο το Μαυρόγιαννη κάθε φορά που αυτός έπαιρνε τη μπάλα μέσα στην ρακέτα, με αποτέλεσμα αυτός να μην έχει τον χώρο να κινηθεί όπως ήθελε.
Αυτό όμως δημιουργούσε κενά μέσα στην ρακέτα της Δόξας που ο Ατρέας τα εκμεταλεύθηκε με τη είσοδο στο παιχνίδι του Γιώργου του Σαρανταυγά, που αν και είναι φαντάρος πλέον και λείπει από τις προπονήσεις της ομάδας,  είχε και την τεχνική και την ψυχραιμία να τελειώσει με όμορφο τρόπο πολλές φάσεις.
Ο Στάθης ο Μαστοράκης, και ο  Μπάμπης ο Δρόσσος  που με   εύστοχα  τρίποντα   προσπάθησαν να ανοίξουν την άμυνα από μακριά.
Ο Γιάννης ο Μητροβγένης που είχε αναλάβει το δύσκολο έργο της πίεσης του αντίπαλου playmaker σε όλο το γήπεδο, με κλεψίματα πέτυχε ωραία καλάθια στον αιφνιδιασμό.
Ο άτυχος του παιχνιδιού ο Μανώλης ο Νάκης ο οποίος τραυματίσθηκε σε μια άτυχη στιγμή του δευτέρου δεκαλέπτου, την ώρα μάλιστα  που είχε πετύχει 7 συνεχόμενους πόντους με 2 δίποντα και ένα τρίποντο, και δεν συνέχισε στην συνέχεια.
Ο Ούγκο ο Χρόνης με την πιεστική και καθαρή άμυνα που έπαιξε, έδειξε πιο ώριμος από ποτέ,
Ο Βασίλης ο Κατσαρός με τα πολλά ρημπάουντ και το πάθος του στο παιχνίδι,
Ο Ανδρέας ο Αργυρόπουλος ο οποίος αν και δεν έπαιξε πολύ έδειξε το πάθος που έχει για το παιχνίδι, αλλά και αυτοί που δεν έπαιξαν ο μικρός ο Γαληνός ο Μπούκουρας και οι τραυματίες Χρήστος Κατσώνας και Γιώργος Νάκης που βρίσκονταν στον πάγκο της ομάδας και συνεχώς παρότρυναν τους παίχτες που έπαιζαν,
έδειξαν ότι η ομάδα αυτή πλέον θεωρεί τον ευατό της φαβορί σε όλα τα παιχνίδια, ότι δεν φοβάται κανένα αντίπαλο γιατί έχει προσανατολισμούς σε άμυνα και επίθεση και οι παίχτες γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν για να παίρνουν το ροζ φύλλο.

Με την νίκη του αυτή ο Ατρέας έπιασε την Δόξα στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος έναν βαθμό πίσω από τον πρωτοπόρο Πήγασο Αστρους.

Το επόμενο Σάββατο η ομάδα αντιμετωπίζει σε ένα κρίσιμο αγώνα τον Πήγασο Αστρους στο Αργος, έναν αγώνα που πιθανόν θα κρίνει και τον πρωταθλητή του ομίλου..

Ο Ατρέας χρειάζεται την νίκη για να πιάσει τον Πήγασο στην πρώτη θέση, αλλά είναι πολλά τα σενάρια που θα κρίνουν τελικά την ομάδα που θα βγεί πρώτη στην βαθμολογία με τα περισσότερα όμως να είναι υπέρ της ομάδας του Αστρους.

3 σχόλια:

  1. Όταν έχεις σκόρερ ολκής που σε 5 λεπτά έχει 2 τρίποντα,2 ριμπάουντ,2 κλεψίματα,τον αφήνεις να οργιάσει σε παιχνίδι που θέλεις τη διαφορά στην τριπλή ισοβαθμία που πιθανόν να προκύψει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστά.... Αν αντέχει να τρέχει το γήπεδο τον αφήνεις να οργιάσει.
    Αν όμως εκτελεί χαμηλές πτήσεις ως ¨ντακότα¨ οφείλεις να προστατεύσεις την εικόνα του, τα ποσοστά του αλλά και την υστεροφημία του....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. H ...ντακότα έχει πετάξει σε πολλά γήπεδα της Ελλάδας και παρότι παλιάς τεχνολογίας δίνει μαθήματα σε πολύ νεότερα ... αεροπλάνα που δεν έχουν ραντάρ προσανατολισμού στο γήπεδο και στα δύσκολα κατουράνε τις ...πάνες τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή